Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Aşk, Evlilik ve Sadakatsizlik: Enteraktif Oturum
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Panel Özetleri > 
Moderatör: Uz. Dr. Nuşin Sarımurat Baydemir

İlişki Psikoterapileri Enstitüsü

Ailenin Penceresinden: Yitik ve Yitik Süreçleri

Uzm. Dr. Sema Yeşilyurt

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Kronik Hastalık ve Aile

Kronik hastalıklar bireyler ve aileler üzerinde belirgin olumsuz etki oluşturur. Klinik pratik içinde kronik hastalık nedeniyle başlayan veya ondan sonra belirgin hale gelen ilişki sorunları yaşayan çiftlere sıklıkla rastlarız. Kronik hastalık çiftleri hipersomatik çiftlerden çok farklıdır (Lantz, 1978, 1993). Hipersomatik çiftler ilişkisel güçlüklere bağlı fi ziksel semptomlar  österirken, kronik hastalık çiftleri sıklıkla (fakat herzaman değil) kronik fi ziksel hastalığa bağlı etkileşim ve iletişim güçlükleri yaşarlar (Lantz, 1978, 1993). Kronik hastalık çiftleri ile ilgili varoluşsal psikoterapi yaklaşımı, son 25 yılda Lantz tarafından (1974, 1978, 1993, 1994a, 1994b, 1994c, 1995) fransız fi lozof Gabriel Marcel (1951, 1956, 1963) ve psikiyatrist Viktor Frankl (1955, 1959, 1969)’ın varoluşsal yaklaşımına dayanarak geliştirilmiştir.

Uzm. Dr. Jülide Güler

Eyüp Devlet Hastanesi

Yas ve Aile

Ölüm ile karşılaşma insan varoluşunda evrensel bir durumdur. Büyüme sürecinde eninde sonunda herşeyin öldüğü yönündeki kaçınılmaz gerçeği kabullenmeyi öğrenir ve kendi sonumuza doğru ilerlerken çok sayıda kayıp yaşarız.

Ölüm deneyimini çok farklı biçimlerde yaşarız: Evcil hayvanların ölümü, bizden daha yaşlı yakınlarımızın ve aile bireylerimizin ve diğer sevdiklerimizin ölümü. Kayıp, bireylerin ayrı ayrı ve bir birim olarak aile sisteminin yaşadığı zorlu bir deneyimdir. Aile bireyleri sıklıkla, aynı zamanda yasın aynı aşamasında olmaz ve bu durum aile terapisinde güçlük oluşturur (Humphrey ve Zimpfer, 1996). Her ne kadar kayıp, aile sisteminin bir bütün olarak yaşadığı bir durum olsa da klinik pratikte sıklıkla ailenin değil de bazı fertlerinin yardım almak üzere başvurduklarına tanık oluruz.

Dr. Evrim Ebru Yılmazer

Aliağa Devlet Hastanesi

İhanet ve Aile

Öfke, şaşkınlık, acı, intikam, güvensizlik ve dahası…

İhanet nedir? Bir eş neden ihanet eder?

İhanet su yüzüne çıktığında bir aile neler yaşar?