Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Bağlanmanın Nörobiyolojisi
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Konferans Özetleri > 

Bu sununun amacı, bağlanmada işleyen nörobiyolojik dinamikleri gözden geçirmektir. Sakinleştirilmek ve beslenmek, bebeğin kendisini duygusal ve fi ziksel açıdan güvende hissetmesini sağlayan özel kişiye yakınlık geliştirmesini sağlar. Yenidoğanın yakınlık arayışı ve sosyal ayrılığa tepkisi bağlanma stilini oluşturur.

Bu bağlanma stili bireyin yaşamı boyunca çift ve ebeveyn olma davranışlarını düzenlemeyi sürdürür (Nelson and Panksepp 1998). Çocukluk çağının bağlanma güçlükleri, sorunlu bir bağlanma stilinin gelişmesine yol açarak, yetişkinlikte sağlıksız duygusal yakınlığa yol açabilir. Örneğin kaçıngan ya da dezorganize bağlanma stillerine sahip olan bireyler, aşk olmaksızın yaptıkları seksi daha zevk verici bir deneyim olarak bildirirler (Marshall, Hudson ve Hodkinson 1993).

Sağ hemisfer ve onunla bağlantılı yapılar erken bağlanma deneyimlerinde özellikle baskındır (Schore 2003). Orbitofrontal korteks, (özellikle anterior singulat korteks), septal alan, nukleus accumbens, stria terminalisin bed nukleusu, hipotalamusun medial preoptik alanı ve mesensefalik bağlantılar bağlanmanın nörobiyolojisinde önemli role sahiptirler.

Hipotalamus ve amigdaladaki bazı biyokimyasal süreçler bağlanma davranışlarını düzenler. Özellikle, oksitosin ve vazopresin salınımı bağlanmanın oluşumunda etkilidir. Oksitosin emzirme, bakım verme gibi etkileşmeler sırasında salınır ve bebeğin bağlanmasını ve annenin bakım vermesini sağlar. Oksitosin aynı zamanda cinsel birleşme sırasında da salgılanır. Cinsel ilişki sırasında oksitosin salınımının azalması, cinsel birleşmeyi aşksız, mekanik bir deneyim haline getirir. Vazopresin ise sosyal belleğin güçlenmesinde, eş seçiminde ve uzun süreli karı-koca ilişkisinde önemli bir role sahiptir (Winslow & Insel, 1993, Ferguson ve ark., 2000).

Östrojenler ve androjenler libido ile ilgilidir. Hipotalamustaki artmış serotonin aktivitesi cinsel davranışı baskılayabilir (Lorrain, Riolo, Matuszewich & Hull, 1999). Cinsel çekim sistemi dopamin, norepinefrin artışı ve santral serotonin azalması ile ilişkilidir. Kortikosteroidler, ebeveynlerin korkutucu ve kavgacı tutumlarıyla çocukları için stres kaynağı oluşturarak bağlanma sorunlarına yol açmalarında etkilidir.