Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Anne-Baba ve Çocuk/Ergen Çatışmasını Ailelerle Çalışmada Satır Aile Terapisi Modeli
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Çalışma Grupları > 

Aile Terapisi hareketinin öncü kurucularından biri olan Virginia Satir kendi zamanının etkin grup lideri olup aile terapisini yalnız meslektekilere değil halka götürebilmiş bir uygulamacı/ terapi sanatçısıdır. Kendini ‘insan potansiyelini arttırma’ ya adamıştır. Bu modelde bireyin davranışları ve iletişimi özdeğerinin ve başa çıkışlarının bir ifadesi olarak görülür.Bu bakımdan içsel dinamikler ve sistem arasındaki ilişkiyi önemseyen ve bunu aynı anda çalışabilen bir aile terapisi ve gelişim modelidir. Aile içindeki etkileşimde, her aile üyesinin içsel dinamikleri irdelenir. Başa çıkışlar ayakta kalmak uzere geliştirilmiş kalıplar içinde olduğunda iletişim aile bireyleri arasında çatışma olabilir. Bir meselenin başa çıkımında çatışma bu olayın problem haline dönüşmesine neden olabilir ve aile bireyleri bu çatışma döngüsünde kendilerini anlaşılmamış, değersiz ve yetersiz hissedebilirler. Satir terapisi ebeveynleri ailenin mimarı olarak görür ve onların başa çıkışlarının güçlendirmesiyle çocuklarına daha dengeli iletişime geçmelerine yardımcı olur. Ebeveyn ve çocuk arasındaki çatışma terapide yaşantısal olarak çalışılır, özdeğer arttırlarak aile içindeki iletişimin daha dengeli duruma gelmesine hem içsel hem de ilişkisel sistemlerde çalışılarak varılır.Ebeveyn çocuk çatışması çözümlenerek ailede birlik ve düzenin sğlanmasıyla tüm aile bireylerinin özdeğeri de artar Bu çalıştayda katılımcılar iletişim/başa çıkış kalıplarını ve bunun aile içi çatışmasında etkileşime olan etkisini, içsel ve etkileşimsel süreçlerde çalışarak annebaba ve çocuk/ergen çatışmasınıda aile ile nasıl uygulayabileceklerini yaşantısal olarak öğreneceklerdir.

ÇALIŞMA GRUBU PROGRAM:1. Satir terapisi genel yaklaşım 2. İletişim/Başa Çıkış Duruşlarının Heykel

Canlandırması 3. İçsel süreçte Buzdağı uygulaması 4. Çatışma çözümlemede Etkilemşimin İçindekiler Uygulaması

5.Aile heykel Canlandırılması ve sunumcunun uygulaması