Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
“Mektup Daima Varacağı Yere Varır (Mı?)”; Psikoterapi ve Post-Yapısalcılık İlişkisi Üzerine
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Sözel Bildiriler > 
Modern öncesi düşünce, sanki bir minyatür sanatçısının gördüğü yerden görür dünyayı. Bu yer tanrının yeridir, her şey aynı anda görülmüştür, perspektif yoktur. Bu dönem düşüncesinde referans kutsal kitaplara yapılır. Modernite ile birlikte önce düşünce yer(cil)leşir, resimde merkezileşen göz ile perspektif oluşur. Tanrının yerine yavaşça insan yerleşir, artık “panoptikonun” sahibi insandır.
 
Barthes Fransız ihtilali’nin 100.yılı anısına yapılan Eiffel Kulesinin insanın dünyaya panoramik bakışının temsili olduğunu belirtir. Bu panoramik bakış ile “yapı” kategorisi ortaya çıkar. Panoramik konumdan, kuleden, bakan göz farkında olmadan yapısalcı gibi davranır; baktığı nesnede bilinen noktalarığeleri saptar, bunları işlevsel bir düzen içinde birbirine bağlar, nesneyi deşifre eder. Bu terapistin (pozisyonel/mekansal) konumunu anımsatır. Özellikle analistin divanına (bakışı altına) uzanan analizanın ruhsal dünyasında açık öğeler bulunacak ve bunların işlevi aşikar kılınacaktır
 
Farklı analistlerin birbirlerinden farklı noktalardan (psikobiyografi k ya da yapısal) baktıklarını ileri sürerek aynı şeyi bulmalarını Derrida eleştirir. Freud’un “oedipus karmaşası”, “Oedipus efsanesi” ve Sofokles’in “Oedipus Rex” tragedyası arasındaki farklılıkları yok sayarak yaptığı gibi indirgemecilik yapılmıştır. Farklılıklar “çıplak hakikati” gizleyen örtüler, ikincil revizyonlar sayılmıştır. Sonunda bulunması gereken “hakikat” bulunmuş, “mektup daima varacağı yere” varmıştır. Ama postmodern dünyada “revizyonların ötesinde çıplak bir hakikat”, “bakandan bağımsız nesnel bir bilgi” yoktur. Analistin nesnel olduğu varsayılan bakışı, nötral konumu yerinden edilecektir. Bu sunumda bu düşünsel süreç çağrışımsal bir akış içinde ele alınacak ve Freud’un Oidipus yorumu bağlamında tartışılacaktır.