Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Annelerin Çocuklarıyla Geçirdikleri Kaliteli Zaman’ın Çocukların Gelişim Düzeyine Etkisi
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Sözel Bildiri Özetleri > 

 

Annelerin Çocuklarıyla Geçirdikleri Kaliteli Zaman’ın Çocukların Gelişim Düzeyine Etkisi

Anne- çocuk ilişkisinde, birlikte geçirilen “kaliteli zamanın”, çocuğun “gelişim düzeyine” etkisini incelemek doğrultusunda hazırlanmış olan araştırmanın temel amacı, 0-6 yaş dönemindeki çocukların anneleriyle geçirdiklerin etkili zamanın, çocuğun gelişim düzeyine olan, varsayılan olumlu etkisini gösterebilmektir. Araştırmada çocukların gelişim düzeyleriyle, annelerinin annelik tutumları; annelerin kaliteli zaman davranışları; annelerin yaş, öğrenim düzeyi, çalışma durumu gibi değişkenler karşılaştırılmış ayrıca annelerin kendi anneleriyle geçirdikleri kaliteli zamanın annelik tutumlarına olan etkisi incelenmiştir. Araştırmanın veri toplama işlemi, İstanbul’da bulunan iki özel anaokulu ve iki de devlet anaokulundaki 3-6 yaş arasındaki çocuklar ve onların anneleriyle yapılmıştır. Toplamda 100 çocuğa Denver 2 Gelişim Tarama Testi verilmiş ve onların annelerine de PARI Aile Hayatı ve Çocuk Geliştirme Tutum Ölçeği ile araştırmacı tarafından hazırlanan Kaliteli Zaman Anketi uygulanmıştır. Verilerin çözümünde, Kruskal-Wallis Testi, Ki-Kare Analizi, t Testi ve Varyans Analizi kullanılmıştır. Araştırma sonuçları: Annelerin öğrenim düzeyi, yaşı ve çalışma durumu arttıkça, annelik tutumlarında olumlu yönde bir farklılık ortaya çıkmıştır. Kendi anneleriyle kaliteli zaman geçirmemiş annelerin, annelik tutumları arasındaki “geçimsizlik” boyutunun yüksek çıktığı görülmüştür. Araştırma, annelerin kendi anneleriyle ilişkilerindeki etkileşimi çocuklarına yansıtma biçimlerine dikkat çekmiş, değişmekte olan kültürel yapı ile ilgili güncel örnekler vermiştir. Ayrıca yaygın kullanılan Denver 2 Gelişim Testi’nin ileri yaş güvenirliliğini de tartışma olanağı sunmuştur.