Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
2. Turu Dönerken...
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Çalışma Grubu Özetleri > 

 

2. Turu Dönerken...

Batı’da %40-60’lara varan boşanma oranları, ülkemizde de gittikçe artan bir ivme göstermektedir. Özellikle de ülkemiz söz konusu olduğunda, boşanma oranlarının en çok ilk 5 yılda gerçekleştiği görülmekte ve buradan hareketle genç nüfusta bu oranın daha yüksek olabileceği düşünülmektedir. Klinik gözlemler, son yıllarda giderek artan bir şekilde genç nüfusta boşanmalara işaret etmektedir. Nitekim istatistikî verilere göre, yaş dilimine göre yüksek boşanma oranı kadınlar için 25-29 iken, erkekler için ise 30-34 yaş grubundadır. Bu durum beraberinde ikinci, üçüncü vs. evlilikleri de getirmekte ve özellikle de genç nüfustaki boşanma oranlarına paralel olarak yeniden evlilik oranları da artmaktadır. Örneğin, Amerika’da 25 yaş ve üzeri boşanan erkeklerin %55’inin, kadınların ise %44’ünün ikinci kez evlendikleri ve bu erkeklerin yaş ortalamasının 35.1, kadınların ise 32.7 olduğu rapor edilmektedir. Son veriler, ülkemizde de giderek artan boşanma oranları ve bu oranın genç nüfusta daha çok olmasına paralel bir şekilde ikinci evliliklerin de hızla arttığı görülmektedir.

Gelişimsel bir kriz olan evliliğin kendi içerisindeki güçlükleri ve evlilik kurumunun devam ettirilememesi sonucu ortaya çıkan boşanma durumunun yarattığı psikolojik, sosyolojik ve ekonomik etkiler göz önünde bulundurulduğunda, sonraki evliliklerin bu geçmiş deneyimden olumlu ve}veya olumsuz etkilenmemesi işten bile değildir. Daha ötesinde, geçmiş evlilik süresi, boşanma nedeni, çocuk gibi faktörler durumu daha da karmaşık hale getirmektedir. Sonuç olarak, eski eş, yeni eş ve yeniden evlenen kişi üçgeninin iyi yönetilememesi çeşitli zorluklara sebebiyet verebilmektedir; hele ki bir de geçmiş evlilikten çocuklar varsa…

Bu atölye çalışmasında, öncelikle evlilik, boşanma ve yeniden evlenme süreçlerine dair bazı kuramsal ve istatistiki veriler sunulacak, ardından da vaka örnekleriyle terapötik müdahaleler üzerinde durulacaktır.