Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Çocuklarda Davranım Bozukluğunun Tedavisinde Aile İle Çalışma
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Sözel Bildiri Özetleri > 

 

Çocuklarda Davranım Bozukluğunun Tedavisinde Aile İle Çalışma

Çocuklarda davranım bozukluğunun tedavisinde önemli bileşenlerden birisi, aile ile çalışmadır. Özellikle, okul öncesi ve okul döneminde olan çocuklar için çoğunlukla ilk önce müdahale edilmesi gereken hedefin aile olduğu bildirilmektedir. Tedavi sürecinde aileyle çalışmaya başlamadan önce çocuğun güvenli bir ortamda olmasını karşılayan bazı koşullar sağlanmış olmalıdır. Bu koşullar; aile üyelerinin temel gereksinimlerinin karşılandığı uygun kaynakların bulunması, ailede psikiyatrik tedavi ve izlem gerektiren bir ebeveyn varsa, tedaviye yönlendirilmiş ve izlemde olması, herbir aile üyesi açısından evin güvenli bir ortam olması ve evdeki potansiyel sorunların aydınlatılmış olması, evde bulunan her yaş grubundan çocuğun uygun ve yeterli biçimde ele alınabilmesi için işbirliği yapılabilecek yetişkinlerin bulunması gibi koşullardır. Çocuklarda davranım bozukluğu, birden fazla alanda sorun görülmesi ile özelikli bir durumdur. Bu nedenle tedavi için çok disiplinli ve ilgili sosyal kaynakların da devrede olduğu bir yaklaşımla başarı şansının yükseldiği bildirilmektedir. Bu koşulların sağlanması için aileyle çalışan profesyonel, sosyal hizmet ve sosyal yardım kurumları ile de işbirliği içerisinde hareket eder. Ailelerle çalışmaya yönelik tüm yaklaşımlar, ailenin güçlü yanlarını ortaya çıkarma ve geliştirmeyi hedefler. Aileye yönelik müdahalelerde öncelikli olarak iki strateji olduğu belirtilmektedir. Bunlar, ebeveynlerin, çocukta davranım bozukluğuna neden olan yaşam durumlarının döngüsünü kavraması ve çocuğun ailede ve diğer sosyal ortamlarda uygun biçimde ele alınabilmesini sağlama amacıyla eğitilmesidir. Birçok çalışma, davranım bozukluğunun tedavisinde ailelerle çalışma ve ebeveyn eğitiminin etkililiğini desteklemekte, çocuğun uygun davranışlar geliştirebilmesi, olumlu akran ilişkileri kurabilmesi ve akademik başarının yükselmesi gibi alanlarda etkili olduğunu göstermektedir. Bu çalışmada, çocuklarda davranım bozukluluğunun psikiyatrik tedavisi ve izlemine paralel olarak, ailelerle çalışma yöntemleri, ebeveylerin güçlü yanlarını ortaya çıkaracak ve geliştirecek ebeveyn danışmanlığı, tutarlı tutumlarla davranış yönetimi becerileri kazanmalarında ebeveyn eğitimi, aile terapisi gibi ele alışlarla, didaktik yönergeler, interaktif tartışma, model olma, rol oynama, geri bildirimde bulunma gibi becerilerin yer aldığı aile eğitim programlarına ve klinik sosyal hizmet müdahalesine yer verilecektir.