Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. NATIONAL SYMPOSIUM OF FAMILY AND MARITAL THERAPIES
...
Details...
I. NATIONAL CONGRESS OF FAMILY AND MARITAL THERAPIES
...
Details...
II. NATIONAL CONGRESS OF FAMILY AND MARITAL THERAPIES
...
Details...
XIV. INTERNATIONAL FAMILY THERAPY ASSOCIATION WORLD CONGRESS
...
Details...
III. NATIONAL CONGRESS OF FAMILY AND MARITAL THERAPIES
...
Details...
IV. NATIONAL CONGRESS OF FAMILY AND MARITAL THERPIES
...
Details...
V. NATIONAL CONGRESS OF FAMILY AND MARITAL THERAPIES
...
Details...
VI. NATIONAL CONGRESS OF FAMILY AND MARITAL THERAPIES

Details...
VIII. EFTA - EUROPEAN FAMILY THERAPY ASSOCIATION CONGRESS
Family and Marital Therapies Association - Turkey (AETD) has hosted the VIII. EFTA (European Family Therapy Association) Congress that took place in İstanbul Lütfi Kırdar Congress Center between 24-27 October 2013.
Details...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Şizofrenide Aile Tedavisi
Home Page > Website Section Choosen > I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Panel Özetleri > 

Şizofreni sadece beynin işlevsel bir bozukluğu olarak bireyle sınırlı kalmayıp aileyi ve toplumu da ilgilendiren çok boyutlu bir bozulmadır. Hasta, hastalık ve tedavi ekibi arasında kurulan iyileşme-iyileştirme ilişkisi içerisine aile yanı sıra sosyal sistemlerin de dahil edilmesi gerekmektedir. Klinik bakım aile tedavisiyle desteklendiğinde iyileşmenin kalitesi de yükselecektir. Aileler ya da hastaya bakımı üstlenen kişiler hastalığın doğası hakkında ve hastanın bireysel özellikleriyle yaşadığı hastalıkla baş etme becerileri ve kapasitesi üzerine bilgilenmelerini sağlamak için eğitim ve tedavi programına alınmalıdır. Ailelilerin şu konuları öğrenmeleri önemsenmelidir: 1) Şizofreni hakkında doğru bilgiler, 2) Hastalığın aile sistemi (hem anne-baba hem de eş ve çocuklar) üzerindeki etkisi, 3) Hastalığın hasta üzerindeki uzun vadeli olası etkileri, 4) Hastayla ilgili beklentilerin düzeyi ve bunların olası gerçekçi sınırlarda tutulması, 5) Aile ya da bakıcıların hastalığın değişik evreleriyle ilgili tutumların belirlenmesi, 6) Ortaya çıkabilecek sorunlara karşı çeşitli çözüm önerileri.

Ailelerin tedavi girişimlerindeki etkin rollerini sürdürebilmesi için suçlanmamaları, bireysel gereksinimlere öncelik tanınması, beklentilerin gerçekçi sınırlarda tutulması, kendileri için zaman ayırmaları, yalnızlık duygusu yaşamamaları, kültürel alt yapılarına uygun çözümler üretilmesi, sürekli sabır ve umut aşılanması, yanlış bilgi ve inanışların etkisinden korunmaları, ailesel ve sosyal sermayelerinin desteklenmesi gerekmektedir