Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
İlişki Açılımında Terapi
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Çalışma Grupları  > 

Sistemik dinamik yaklaşım adına aile ve çift terapisi yalnızca davranışsal bir bilim değildir.Epistemolojik açıdan olduğu kadar, pratikten (deneyimden) de etkilenmektedir. İnsan davranışı ve araeylemselliğine dair çağdaş değerlendirmeler, günümüzde çok açılımlı; hatta sonsuz açılımlı özellik taşıyan yeni bir bakış açısı getirmektedir. Herhangi bir katman; biyolojik, sistemik veya dinamik, bütünde ayrı düşünülemez.Araç ve amaç tanımlarının da yetersiz kaldığı bu durumda, holistik yaklaşımın genelleyici, indirgeyici kolaycılığına da düşmeden, doğa yasalarının işleyiş kurallarının kabul edilmesi gerekmektedir.

Antropolog Gregory Bateson'a göre, "Bikameral Model" söz konusudur. Buna göre;iki yerde olan gerçekliği,yani bir taraf pozisyon alırken, diğer taraf bu pozisyonu gözden geçirir bir pozisyonda olmaktadır. Bu iki pozisyon, iki ayrı gözün birlikte bir görüntü elde etmesi gibi, müşterek bir oluşta yer almaktadır. Burada terapist kavramı; danışan, çift veya ailenin seçilen özne olarak kabul edilmişliği üzerine varolan, seçilen bir ajan olarak, "serbestleşen" belirli bir stil içinde olmayan, bu duruma kendisini bırakan, modlar/modeller üstü/ötesi bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Terapist;komünikasyon prosesini ve patalojik komünikasyon prosesini anlamak zorundadır. Bununla birlikte, fiziksel objelerin dünyası ile yaşayan formların dünyası arasında bir ayırım yapılmalıdır. Fiziksel interaksiyonel sisteme gelince, iki ya da daha çok kişinin, ilişkinin doğasını tanımlama çabası içinde olduğu süreçtir.Bu süreçte bireyler birbirlerine açık veya kapalı olarak, ilişkinin nasıl olması gerektiği ile ilgili öneriler getirirler. İlişkide bulunan kişiler her zaman, ilişkide hangi mesajların veya ne tür davranışların olacağını, ilişkinin tanımını kimin kontrol edeceğini belirleme sorunu ile karşı karşıyadırlar. Hareket durumları ne olursa olsun, bütün sistemler için doğa yasalarının aynı olduğunu bildiğimiz noktada; ilişkiyi/terapötik ilişkiyi tanımlamak için, kendimize ya da dahil olduğumuz öğretilere göre seçtiğimiz bir koordinatlar sistemini kullanmamız zorunlu olsa da, doğa yasalarının bizim seçtiğimiz bu hareket biçimi ile bağımsız olmayabileceğini gözönünde tutmak durumundayız.