Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Aile Sisteminde Yas ve Yas Süreci
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Çalışma Grupları  > 

Aileler ilişkilerinde denge ve istikrar için çabalarken; bu dengeyi tehdit eden değişikliklerden de kaçınamazlar. Önemli birinin kaybı ile bu denge sarsılırken, farklı kültürler deki tüm aileler de bizimkisi de dahil ölüme verilen genel tepki ölümü kabul etmek, ölüme karşı gelmek ve ölümü inkar etmek olarak biçimlenir. Bir aile üyesinin ölümü travmatik bir olaydır ve aynı zamanda ailenin ölümünü sembol eder; bu da öncellikle aileyi eski bir aileden yeni bir aile oluşturmak için yapılandırmaya zorlar. Yas tepkileri ve yas sürecine aile sisteminde bakmak önemlidir, çünkü aile sistemini dinamikleri doğrultusunda yas süreci ya bir süre sonra sağlıklı bir şekilde çözümlenir ya da psikolojik açıdan aile sistemini tehdit etmeye başlar. Her bir aile üyesinin kişisel farklıklarına tolerans göstermeme nedeniyle çözümlenmemiş yas bir çok çeliski ve problemler yaratırken, ailenin patolojisini ve kuşaklar arası patolojik ilişkileride besler. Bireylerin yasını kaybedilen kişiyle olan ilişkileri içinde çalışmak etkilidir. Ama en iyi ve etkili olanı kişinin yasının aile ağını oluşturan dinamiklere bağlı olarak çalışmaktır. Aile ve bireylerin yaşamlarının anlamını tekrar kazanabilmesi, kişisel gelişme ve bütünlügün devam etmesi amacıyla yasları üzerinde çalışmaları ve yas süreçlerini tamamlamaları baskı yapan bir ihtiyaçtir. Calışma Grubunun Amacı: Bu aile sistemine ait dinamiklerin yas sürecini nasıl etkilediğini tartışırken, kayıp ve yas sürecinin, aileyi olusturan üyeler açısından duyarlılığını profesyonelce anlama ve etkili yardım etme beceri ve müdahalelerini geliştirmektir. Süre ve Katılımcı sayısı: 10 saat (1,5 gün) ve en fazla 30 kişi. Hedef kitle: Psikolojinin uygulama alanında çalışanlar ve çalışacak olanlar. - Yas ve yas süreci nedir?

- Yasin belirliyecileri

- Aile sistemi dinamikleri

- Normal yas tepkileri

- Olağan dışı yas tepkileri

- Kayıp çeşitleri (intihar, kaza, hastalık, doğal, kürtaj, ayrılık/boşanma vb.) ve neden olduğu tepkiler

- Yas sürecine kavramsal yaklaşım

- Terapötik sürec ve müdahaleler:

1. Terapötik süreçde dikkat edilmesi gerekenler

2. Yas süreci basamakları üzerinde çalışma

3. Her bir süreci tamamlanmasında kullanılıcak spesifik teknikler Yas çalışma beceri ve müdahaleleri geliştirme pratiği ve yansıtma