Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Medya ve Şiddete Etkisi
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Panel Özetleri > 

Yrd. Doç. Dr. Yazgülü Aldoğan  

 

Medya ve Şiddete Etkisi

 

Medyanın toplumu ne kadar yönlendirdiği son yılların en büyük tartışma konularından biri. Yıllarca intihar haberle-rine bile örnek olmasın, yol göstermesin diye sansür konuldu. Sırf bu yüzden intiharların azaldığı söylenemez ama Boğaz Köprüsü'nde derdini kameralara anlatmak isteyen çok kişi çıktı atlamaya kalkan. Yine şiddetin haberlerinin şiddeti doğurduğu da medyaya yöneltilen suçlamalardan biri olarak gündemde. Oysa medya bu haberleri gündeme getirirken hiç  kuşkusuz farklı bir amaç güdüyor: şiddeti önlemek. Şiddetin en zor önlenebileli, aile içi şiddet. Kapalı kapılar ardında kalan, güvenlik güçlerine yansımayan bu şiddetin bizim öğrenebildiğimiz kadarı ancak yaralamalı, ölümlü olanı. Karısını gaz döküp yakan koca da var, yüzlerce yerinden yaralayan da. Bunların medyaya yansıması, başka kocaları özendirmesi yada örnek olması açısından değil, olsa olsa kimi yetkililerin önlem almaya yönlendirilmesi açısından yararlı olabilir. Ayrıca bu bir tür kadın dayanışması da sağlar.  Kendisiyle aynı konumda olan başka kadınların varlığından haberdar olan kadın, kendini daha az kötü konumda da hissedebilir, ki arzulanan bu değil, buna karşı çıkmak gereğini de duyabilir, bu birliktelik ona cesaret de verebilir.

 

Medyada kadınlar ne yazık ki kurban rolündedir. Şiddete konu olmuş, canı yanmış kadınlar, acılı fotoğraflarıyla yer alır üçüncü sayfa haberlerinde. Bunun karşıt örneği ise, seksi kadınların sayfa süslemek için konmuş fotoğraflarıdır ki her ikisinde de erkek istismarı söz konusudur. 

 

Bütün bu gerçeklerin bilimsel araştırmalarla inceleneceği konuşmada medyanın konuya katkısı ve zararının ötesinde vurgulanacak nokta, medyanın birincil misyonunun haber vermek olduğudur. Ki bu gerçek, sorumlu medya tartışmalarının ötesinde, çoğu zaman, ülke yararı söz konusu olduğunda bile geçerliliğini korumaktadır.