Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Eğitim ve Süpervizyon
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Panel Özetleri > 
Prof. Howard A. Liddle
 

Çok Boyutlu Terapi Çok Boyutlu Süpervizyon Demektir

Klinik eğitim ve süpervizyon  bir sanat formu gibi durmaktadır. Klinisyenlerin hazırlanması için araştırmaya dayalı eğitim ve süpervizyon için beklemekteyiz. Bu arada, etkili bir eğitim ve süpervizyonun sırlarına dair ipuçları elde ettik. Süpervizyon verenler kendi terapi teorilerini uygulamaktadırlar. Bu teoriler değişimin bileşenleri ve işlemleri, gelişimsel teori (gelişimin aşamalarına dair fikirler), çok sistemli müdahale ve eğitim alanların klinik yetkinliğini geliştirecek olan geribildirimleri içermektedir. Bu atölye çalışması ile Liddle 1974’ten bu yana süpervizyon verme ile ilgili birikimini ve Alana katkılarının temel sonuçlarını paylaşacaktır. Konuyla ilgili olarak Profesör Liddle’ın Handbook of Family Therapy Training and Supervision kitabında yer alan Systemic Supervision adlı bölümün

atölye çalışmasından once okunması katılımcılara önerilmektedir. Süpervizyon tekniğinin metot ve becerileri videolarla gösterilecektir.

 

Dr. Tom Andersen

Değişimin iki felsefesi vardır; i) Dışarıdan gelen değişimler ve ii) İçten kaynaklanan değişimler. Tekabül eden uygulamalar çok farklıdır.

“Bu panelde sadece süpervizyon veren değil süpervizyon alan tarafından ve süpervizyon alanın içinden üretilen değişim felsefesinden bahsedeceğim.”

 

Psikolog ve Aile Terapisti, Matteo Selvini

Terapistin Eğitimine Yakınların Dâhil Edilmesi

Terapistin eğitiminde kendilik bilgisi/kendini tanıma (self-knowledge) süreci üzerinde çalışmak bir “gereklilik”tir. Eğer bir terapist kendi hastalarından bu deneyimi yaşamalarını ve yakınlarının direkt katılımının kabulünü talep edi-yorsa ve eğer kendi bu deneyimi bizzat yaşamadıysa, bu durum ciddi bir çelişki ve zorluk yaratır.

 

Dr. Murat Dokur

  

Pragmatik Eksperiyental Yaklaşımda Anlarda Olmak

 

Bu çalışmada, rol yaşantısında, anlarda olup, sekansiyel takiple yol gösterme pratiği; çoklu, çok yönlü ve değişebilir sekansiyel açılımda hipotezlerin anlık pratikleri ile çalışılması üzerinde durulacaktır. Burada, şekilleyen ve şekillenen ilişkisinin anlık konstraktif ve kreatif özelliklerine değinilecektir.

 

Rol yapma ve rolde olmanın ötesinde, rol yaşantılamasının, sadece spontanlığın ve yaratıcılığın değil; kişilerin karşılıklı iç dış gerçekliklerinin alışverişinin, eksperiyental bir çalışma adına olabilirliği vurgusunda olunacaktır.