Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
“Aile ve Terapi Dışlanırsa!”
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Panel Özetleri > 

Doç. Dr. Behiye Alyanak

Bir Bebeğin Doğuşu Ailede Neleri Öldürebilir? 

 

Bir bebeğin doğumu kadını ve erkeği anne baba, anne babayı büyükanne büyükbaba yaparken her bir aile üyesine farklı roller getirir. Uzun hamilelik döneminden başlayarak annenin anneliğini öncelikli yaşadığı süreçte babaya da yer açmak, özellikle kardeşlere sorumluluk dağıtarak paylaşmak önemlidir. Kimin çocuğuyum, kimin kocasıyım rol kaymaları, tıpkı anneme, tıpkı babama benzedin kabusları ailede krize, ilişkilerde redde, kopuşa, kayba varabilmektedir.

 

Özlemle bir bebeğin doğumunu beklerken, karı-kocalıktan anneliğe babalığa ya da dünyada bir tane olma konumundan kardeş rekabetine doğru hazırlanmak, geçmişte bırakılan çocukluk-ebeveynlik rolleriyle sağlıklı yüzleşmek ve yaşamı çoğaltacak, zenginleştirebilecek bu güzel olayı güzellik içinde yaşamak için yapılması gerekenler bu sunumda tartışılacaktır.

 

Prof. Dr. Ümran Korkmazlar Oral

“Aile ve Terapi Dışlanırsa!”

 

Çocuklara yapılan medikal müdahaleler, eğer aileyi ve gereken psikoterapi desteğini dışlarsa, çoğu zaman hem çocukta, hem de ailede krizlere neden olan travmatik izler bırakmaktadır. Bunun sonucu anneyle simbiyotik  bağlanmadan disosyasyona kadar değişen tablolar ortaya çıkmaktadır. Ruh sağlığı bozulmuş yetişkinlerle yapılan çalışmalar, bu kişilerin büyük çoğunluğunun çocukluk döneminde travmatik yaşantıları bulunduğunu bildirmektedir. O halde travmaya yol açmayacak yaklaşımların ve travmatik yaşantıları erken belirlemenin  önemi tartışılmaz  bir gerçektir.

 

Bu panel  bildirisinde, yukardaki bilgiler ışığında üç olgu ele alınacaktır. Hiperaktivite Dikkat Eksikliği ve Öğrenme Güçlüğü nedeniyle ev ve okul ortamında pek çok kriz yaşayan ve çok sayıda travmatik yaşantısı olan, poliklinik ortamında yalnızca ilaç tedavisi gören bir olguda;  reflü nedeniyle çocuk kliniğinde izlenen bir olguda ve hospitali-zasyon sonrası disosiyatif sendrom tanısı konulan bir olguda aileye ve çocuğa gereken psikoterapötik yaklaşımların uygulanmasıyla sorunların nasıl çözülebildiği sunulacaktır.