Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Ergenlerin Yaşam Korkularının Yaş ve Cinsiyete Göre İncelenmesi
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Poster Özetleri > 

Amaç:  Ergenlerin yaşam korkularının bilinmesinin, korkular üzerinde yapılacak koruyucu ve önleyici müdahaleleri kolaylaştıracağı, diğer taraftan ergenlerin şimdiki korkuların tespitinin gelecekte olası korku ve anksiyete bozukluklarını kestirmede öneme sahip olduğu düşünülmektedir. Bu amaçla, araştırmada ergenlerin yaşam korkularının tespit edilmesi amaçlanmıştır. Materyal Araştırmada ergenlerin korkularıyla ilgili verileri toplamak üzere Atılgan(2003)tarafından Türkçe’ye uyarlanan Korku Yaşantıları Ölçeği kullanılmıştır. Ayrıca öğrencilerle ilgili bilgileri toplamak için kişisel bilgi formu kullanılmıştır. Method Araştırma Kocaeli’de öğrenim görmekte olan 13-16 yaş aralığındaki 156 ergen üzerinde yapılmıştır. Ergenlerin yaş ortalaması =15.20dir ve 80 (%51.28) kız; 76’si (%48,72) erkektir. Araştırma verilerinin analizinde ergenlerin yaşam korkularının cinsiyete göre anlamlı fark yaratıp yaratmadığı t-testi ile ergenlerin yaşam korkularının yaşlarına göre anlamlı bir farklılık yaratıp yaratmadığı ise tek boyutlu varyans analizi ile incelenmiştir. Bulgular % 95’lik güven aralığında, anlamlılık p<0.05 düzeyinde kabul edilmiştir. Bulgular Araştırma bulgularınca analiz sonuçları ergenlerin yaşam korkularının yaş ve cinsiyete göre anlamlı farklılık yarattığı görülmüştür. Kız ergenlerin korku puanlarının erkeklere göre daha yüksek olduğu (p<0.05), yaşları küçük ergenlerin diğerlerine oranla daha fazla korku yaşadıkları gözlenmiştir. Gözlenen bu farklılığın anlamlı olduğu bulunmuştur (p<0.05). Sonuç Araştırma bulgularınca ergenlerin yaşam korkularının yaş ve cinsiyete göre anlamlı farklılık yarattığı saptanmıştır. Erken yaştaki korkuların tespiti ile yapılacak müdahaleler ileride olası anksiyete bozuklukları için riskleri azaltabileceği düşünülmektedir. Korku durumu ergenlerin iyi olma halini, başarılarını, sosyal uyumlarını, ergenlerin günlük hayat işlevlerini etkileyebilir. Bu nedenler korku düzeyi yüksek ergenlere uygulanabilecek koruyucu ve önleyici müdahalelerin ergenlerin yaşantılarını olumlu yönde etkileyeceği düşünülmektedir.