Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Gelişimsel Sorunlu Çocuklara Sahip Ailelerde Tekrar Bebek Sahibi Olma Karari
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Poster Özetleri > 

Amaç Zeka geriliği ve YGB (Yaygın Gelişimsel Bozukluk) erken çocukluk döneminde başlayan yoğun bakım gerektirebilen ciddi gelişimsel rahatsızlıklardır. Zeka geriliği veya YGB olan çocuğa sahip olmanın, aileler için önemli bir ruhsal, fiziksel ve finansal yük getirdiği bilinmektedir. Bu yük ailenin umut, beklenti ve planlanlarını da değiştirmesini gerektirebilir. Bu çalışmada zeka geriliği veya YGB olan çocuğa sahip olan çiftlerin, tekrar çocuk sahibi olma düşüncesine nasıl baktıkları tartışılmıştır. Method Araştırmada Kocaeli devlet hastanesi çocuk psikiyatrisi polikliniğinden takip edilen 22 zeka geriliği veya YGB’li çocuğun anne ve/veya babaları ile klinik görüşme yapılmış ve tekrar çocuk sahibi olma kararına ilişkin düşünceleri sorulmuştur. Bulgular Yapılan klinik değerlendirmelerde görülmektedir ki, görüşülen toplam 26 anne ve babanın büyük çoğunluğu (%88) en azından uzun bir dönem tekrar çocuk sahibi olmayı planlamamaktadırlar. Tekrar çocuk sahibi olmayı planlamayan ebeveynler bu kararlarında rahatsızlığı olan çocuğa sahip olmanın önemli rol oynadığını bildirmektedirler. Ailelerin bildirimlarine göre mevcut çocuğa olan ruhsal, fiziksel ve finansal yatırımlar aileleri yeni bir çocuk kararından uzaklaştırmaktadır. Diğer yandan ebevenlerin bazıları için yeni bir bebekteki olası genetik risk de bu karara ilişkin önemli etkendir. Sonuç Aile bildirimlerine göre, YGB ve/veya zeka geriliği bulunan çocuğa sahip olmak çiftlerin tekrar çocuk sahibi olma kararını olumsuz etkileyebilmektedir. Bilinen tıbbi riskler dikkate alındığında bu vazgeçme veya erteleme kararı anlamlı görülebilir. Bunun yanında ailelerin sağlıklı çocuk yapma hakları dikkate alındığında ruh sağlığı çalışanlarınca ailelere bu zor/zorunlu kararlarında destek verilmesi gere