Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Birlikteliği Olan Çiftlerde Çatışmadan Duyulan Rahatsızlık, Çatışma Atıfları (Kendini/Partneri Suçlama), Algılanan Çatışma Davranışları Benzerliği/Farklılığı ile İlişki Doyumu Arasındaki İlişki
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Poster Özetleri > 

Araştırmanın temel amacı, çatışmadan duyulan rahatsızlık, çatışma atıfları (kendini/partneri suçlama), algılanan çatışma davranışlarında benzerlik/farklılık ve ilişki doyumu arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Birlikteliği olan 58 çifte İlişki Çatışma Ölçeği, Çift Uyum Ölçeği (ÇUÖ), Çatışma Davranışı Anketi ve Demografik Bilgi Formu uygulanmıştır. Çatışmadan duyulan rahatsızlık, çatışma atıfları (kendini/partnerini suçlama), algılanan çatışma davranışlarında benzerlik/farklılığa göre ilişki doyumunda görülen farklılaşmaları ve çatışmadan duyulan rahatsızlık ve çatışma atıflarına (kendini/partneri suçlama) göre algılanan çatışma davranışlarında görülen farklılaşmaları ölçmek için ilişki süresi kontrol edilerek beş ayrı tek-yönlü ANCOVA uygulanmıştır. Ayrıca, çatışmadan duyulan rahatsızlığın, çatışma atıflarının (kendini/partnerini suçlama), algılanan çatışma davranışlarında benzerlik/farklılığın ilişki doyumunu yordamadaki gücünü ölçmek için demografik ve ilişki değişkenleri istatistiksel olarak kontrol edildikten sonra iki ayrı regresyon uygulanmıştır. Son olarak, bir partnerin çatışmadan duyduğu rahatsızlık, çatışma atıfları (kendini/partnerini suçlama), algıladığı çatışma davranışında benzerlik/farklılık ile diğer partnerin ilişki doyumu arasındaki ilişkiyi ve bir partnerin çatışmadan duyduğu rahatsızlık ve çatışma atıfları (kendini/partnerini suçlama) ile diğer partnerin çatışma davranışlarını nasıl algıladığı arasındaki ilişkiyi ölçmek için karşılıklı bağımlılık durumları için kısmi korelasyon analizi uygulanmıştır. Sonuçlar, çatışmadan rahatsızlık duyan, partnerlerini suçlayan ve çatışma davranışlarını farklı olarak bildiren çiftlerin ilişki doyumlarının daha düşük olduğunu; ve çatışmadan rahatsızlık duyan ve partnerlerini suçlayan çiftlerin çatışma davranışlarını farklı olarak algıladıklarını göstermiştir. Ayrıca, çatışmadan duyulan rahatsızlık, çatışma atıfları (kendini/partnerini suçlama) ve algılanan çatışma davranışlarında benzerlik/farklılık ilişki doyumunu anlamlı olarak yordamıştır. Son olarak bulgular, bir partnerin çatışmadan duyduğu rahatsızlık, çatışma atıfları (kendini/partnerini suçlama) ve algılanan çatışma davranışlarında benzerlik/farklılık ile diğer partnerin ilişki doyumu arasında negatif bir ilişki olduğunu ve bir partnerin çatışmadan duyduğu rahatsızlık ve çatışma atıfları (kendini/partnerini suçlama) ile diğer partnerin çatışma davranışlarını benzer/farklı algılaması arasında pozitif bir ilişki olduğunu göstermiştir. Araştırma bulguları ilgili literatür ışığında tartışılmıştır.