Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Aile Terapisinde Bir Olgu Sunumu
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Sözel Bildiriler > 

Aile içerisinde çocuklarda görülen ruhsal sorunlar eşlerin ruh sağlığına, sosyal uyumuna etki etmekte ve aile ilişkile-rine zarar verirken, aile düzeninin de bozulmasına neden olmaktadır. Bozulan bu düzeni yeniden sağlamada aile te-rapisi etkili olan tedavi yöntemlerinden biridir. Bu olgu çalışmasında; Tip-I Diyabet tanısıyla çocuk kliniğinde takip edilen hasta çocuğun; çok hareketli olması,çabuk sıkılması,uzun cümle kuramaması, alt ıslatma şikayetleri nedeniyle çocuk psikiyatrisine yönlendirilmiştir. Çocuk psikiyatrisinde konsültasyon liyezon psikiyatrisi polikliniğinde takibi yapılan hastaya, farmakoterapi ve bireysel terapi uygulanmış ancak ailede eşler arasındaki çatışmaları göz önüne alınarak aile terapisine yönlendirilmiştir. Aile terapisine alınan ailenin her üyesinin; terapi süresince aile içindeki ilişkileri, sorumlulukları, beceri düzeyleri, sorunları ve terapi süresince birbirleriyle ve terapistle olan etkileşimleri ve terapiye yanıtları değerlendirilmiştir. Aile üyeleriyle yapılan ön görüşme sonucunda; dört kişilik çekirdek yapıda olan ailede; anne ve babanın 10 yıllık evli; 34 yaşındaki annenin diş hekimi olduğu, ancak 6 ay çalışma yaşamından sonra çalışmayı bıraktığı, 38 yaşındaki babanın makine mühendisi olarak özel şirkette çalıştığı, 9 yaşındaki erkek hasta çocuğun, ilkokul birinci sınıfa gittiği, 8 yaşındaki kız çocuğunun da anasınıfında olduğu belirlendi. Ayrıca, ailenin diğer üyelerinde bir fiziksel hastalığın olmadığı ve eşlerin birbirlerini suçlayıcı tarzdaki davranışlarının ve ailenin bi-rinci derece yakınlarının müdahalelerinin aralarındaki iletişime zarar verdikleri saptandı. Planlanan çerçevede aile üyeleri bir yıl süreyle ilk terapi seanslarında;15 günde bir sonra da ayda bir olmak üzere toplam 16 seans görüşmeye alınmıştır.Yaz tatili nedeniyle bir ay ara verilmiş sonra tekrar devam edilmiştir. Aile terapisi süresince, yapısal terapi ve experiantel pragmatik aile terapi modelleri kullanılmıştır. Yapılan 16 görüşme sonrası ailede eşler arasındaki tartışmaların azaldığı, babanın da diyabet tedavisine katılmasının sağlandığı, sorunlarla aile bireylerinin dışarıdan destek almadan baş etme yöntemlerini geliştirdikleri ve sorunlarını çözme becerileri kazandı ve annenin de iş hayatına yeniden başladığı gözlendi. Aile üyelerinden bağımsız olarak anne bireysel terapiye alındı ve halen terapi süreci devam etmektedir.