Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Çocukluk Çağı Lösemileri ve Aile İşlevleri
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Sözel Bildiriler > 

Bu araştırma lösemi nedeniyle tedavi gören çocukların ailelerinin aile işlevlerinin hastalık sürecinde nasıl etkilendiğini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu araştırmada, lösemi tedavisi almakta olan 0 - 16 yaş arasında 52 çocuk ve ailesi ile çalışılmıştır.  Benzer demografik ve sosyo - ekonomik özelliklere sahip fakat kronik hastalığı olan bir çocuğu bulunmayan 52 aile ise kontrol grubu olarak araştırma kapsamına alınmıştır. Bu araştırmada, veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından hazırlanan bir görüşme kılavuzu ile veri kaynağının aile işlevlerini değerlendirmek amacıyla da “Aile Değerlendirme Ölçeği“ kullanılmıştır. Araştırma bulgularına bakıldığında ön plana çıkan bazı sonuçlar şöyledir: Çocuğun şu anki hastalık durumunun iyi ya da kötü olması ailelerin bazı işlevlerinde önemli farklar olduğunu göstermektedir. Çocuğun şu anki hastalık durumu açısından bakıldığında roller ve duygusal tepki verebilme gibi işlevlerde önemli farklılık saptanmıştır. Bu durum, hastanın durumu kötüleştiğinde aile içi rollerin ve aile içinde duygusal tepki verebilme gibi işlevlerin sağlıksızlık boyutu yönünde değiştiğini göstermektedir. Çocuğun cinsiyeti açısından ise aile işlevleri değerlendirildiğinde; problem çözme, roller, duygusal tepki verebilme ve genel fonksiyonlar gibi aile işlevlerinde önemli farklılık belirlenmiştir. Elde edilen bulgulara göre kız çocukların ailelerinin aile işlevlerinin sağlıksızlık boyutuna doğru kaydığı görülmektedir. Çocuğun hastalık dönemine bakıldığında ise hastalığın ilerlemesi ve zaman, aile üyelerinin rollerini sağlıklı biçimde yerine getirmelerini etkilemektedir. Anne babaların evlilikte geçirdikleri süre değerlendirildiğinde ise değişkenler arasında herhangi bir fark olmadığı  görülmektedir.  Fakat ailenin sahip olduğu çocuk sayısı açısından duygusal tepki verebilme ve gereken ilgiyi gösterme gibi işlevlerde aile işlevleri açısından fark bulunmuştur. Ailede çocuk sayısı arttıkça anne babaların duygusal tepki verebilme ve gereken ilgiyi gösterme gibi işlevleri sağlıklı biçimde yerine getiremedikleri  görülmektedir. Ailenin aylık ortalama geliri aile işlevleri arasında önemli bir ilişki saptanmamıştır. Araştırma grubunun aile işlevleri ile kontrol grubunun aile işlevlerine bakıldığında ise iletişim, roller, duygusal tepki verebilme, gereken ilgiyi gösterme gibi aile işlevleri açısından fark olduğu saptanmıştır.