Lütfen Türkçe Versiyon için Tıklayınız >>>Please Click Here for English Version >>>
ANASAYFA FAALİYETLER HAKKIMIZDA İLETİŞİM KURULLAR LİNKLER ÜYELİK BAŞVURUSU ÜYELİK KOŞULLARI ÜYELER
Lütfen Tüm Faaliyetler için Tıklayınız >>>
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ SEMPOZYUMU
I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Sempozyumu, 2000 yılı Şubat ayında İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Sempozyuma, 150 uzman ve meslektaş katılmıştır. Aile ve çift terapilerinin yanı sıra, grup terapileri, seks terapisi ve psikotiklerde aile terapisi de, farklı özellik ve tanımları ve tümleyici özellikleri de sempozyum bünyesinde yer almıştır. Yurt çapında katılımla zenginleşen Ulusal Sempozyum, derneğimizin faaliyet planı dahilindeki Ulusal Kongre'lere zemin oluşturmuştur.
Detaylar...
I. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Derneğimiz tarafından düzenlenen I. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 8-9-10 Mart 2002'de, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
II. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi, 7-8-9 Mart 2003'de İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, 60'ı konuşmacı olmak üzere, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Detaylar...
XIV. IFTA DÜNYA AİLE TERAPİSİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ile International Family Therapy Association (IFTA), 24-27 Mart 2004'te, İstanbul'da, XIV. IFTA Dünya Aile Terapisi Kongresi'ni gerçekleştirmişlerdir.
Detaylar...
III. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
25-26-27 Mart 2005’te İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan III. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’nin teması “Entegratif Oryantasyon ve Terapi”dir.
Detaylar...
IV. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
16-17-18 Mart 2007'de İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde IV. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Kongre teması "Sistemikten Dinamiğe" olarak belirlenmiştir. 80 civarı konuşmacı olmak üzere, kongreye 350 kişi katılmıştır.
Detaylar...
V. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) tarafından, 13-14-15 Mart 2009'da, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM), V. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu yıl kongremizin teması “Terapide Post-Yapısalcılık ve Sonrası“ olarak belirlenmiştir
Detaylar...
VI. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD), 14-15-16 Ekim 2011’de, VI. Ulusal Aile ve Evlilik Terapileri Kongresi’ni düzenlemiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) gerçekleşen olan kongrenin teması “Psikoterapist Kimliği” olarak belirlenmiştir.
Detaylar...
VIII. EFTA AVRUPA AİLE TERAPİSİ DERNEĞİ KONGRESİ
Aile ve Evlilik Terapileri Derneği (AETD) ,24-27 Ekim 2013 tarihinde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Avrupa Aile Terapileri Derneği (European Family Therapy Association) EFTA'nın VIII. Kongresi'ne ev sahipliği yapmıştır.
Detaylar...
Derneğimiz ile ilgili haberler için listemize üye olunuz.
Lütfen Dernek ile ilgili Hakkımızda Kısmı için Tıklayınız >>>
Faaliyetler
Ana Sayfa > Seçtiğiniz Site Kısmı > II. ULUSAL AİLE VE EVLİLİK TERAPİLERİ KONGRESİ > Sözel Bildiriler > 
Şizofren Ailelerinde İletişim Etkinliği ve Duygu
Bu çalışma ile şizofren ailelerinde duygu ifadesi düzeyinin iletişim etkinliği parametrelerine olan etkisi araştırılmıştır. Bunun için Brown‘un “Duygu İfadesi” ve Blakar‘ın “İletişim Etkinliği” kavramları ölçme aracı olarak kullanılmıştır. Brown, ‘Duygu İfadesini' şizofrenik bozukluğun seyrinde önemli bir etken olarak göstermektedir. Literatürde de birçok çalışma bu görüşü desteklemektedir.
Detaylar...
Çekirdek ve Geniş Ailelerde Aile Fonksiyonlarının Çeşitli Değişkenlere Göre İncelenmesi
Bu araştırmada çekirdek ve geniş ailelerde aile fonksiyonlarının çeşitli değişkenlere göre incelenmesi amaçlanmıştın. Bu araştırma betimsel bir çalışmadır. Araştırmanın evrenini 2000 yılında Bafra ilçesi merkezinde yaşayan aileler, örneklemini ise, bu aileler arasından random yöntemiyle seçilen 363 aile oluşturmaktadır
Detaylar...
Birinci Basamakta Primer Vajinusmuslu Hastaya Yaklaşım
Giriş : Ülkemizde en sık görülen ve şikayet olarak bildirilen cinsel işlev bozukluklarından biri olan vajinismus, vajinal penetrasyonda vajinanın distal 1/3 perineal kaslarında yineleyici yada sürekli bir biçimde istemsiz kasılmalar olmasıdır. Bu kasılmaya ek olarak cinsel birleşme korkusu, kaçınma, bacakların kapanması ve beraberinde beden kasılmalarının olmasıdır.
Detaylar...
Çocuk Rehabilitasyon Sürecinde Sistemik Bakımverici ve Aile Destek Çalışması
Metod: Çalışmamız çerçevesinde 50 bakımverici ile görüşme hedeflenmekte ve en az 15 bakımvericiye terapötik müdahele planlanmaktadir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon'a hastalarıyla gelen bakımvericiler ile her defasında 40 dakkayı aşmayacak görüşmeler yapılmaktadır.
Detaylar...
Postmodern Çağda Aile Terapisini Öğrenenlerin Rehberi: Terapist Egitimi ve Süpervizyonu
Bu sunum, teorik ve uygulamaya dair hızla gelişen aile terapisi dünyasındaki terapist eğitimi ve süpervizyonu konularını içermektedir. Terapist eğitimi, süpervizyonu, ve eğitim sonrası devam eden danışmanlık konuları postmodern bir bakış açısından –İşbirlikçi Dil Sistemleri (Goolishian & Anderson, 1988; Anderson, 1997) araştırılacaktır
Detaylar...
Lise Çağındaki Gençlerde Depresyon Prevalansının Aile Yaşantısı ve Diğer Değişkenlerle İlişkisi
Bu çalışma İstanbul-Ümraniye'deki lise öğrencilerinde depresyon prevalansını ve ilgili olabilecek değişkenleri saptamak üzere planlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Okul tiplerine göre, tabakalı örneklem yöntemiyle seçilmiş, 8 lisedeki 842 öğrenci araştırmaya katılmıştır.
Detaylar...
< Önceki   1  2